Ültem a laptopom előtt, ittam a reggeli kávémat, és éppen Ljiljanával beszéltem Whatsapp-on, hogy pontosan mikor tudunk beszélni Horvátországról és a DXN-ről.

Gyönyörűen sütött a nap, szeretem a tavaszi fényeket. Még minden finom és ébredező.

…és a történet folytatódik… Az előzményekért katt ide»»»

Dolgozom, laptop és reggeli kávé
(Kép forrása: http://pixabay.com/)

 

Abban maradtunk, hogy Viber-en hív 12 órakor, ebédidőben, tökéletes!

Whatsapp, Viber, Skype…, ma már nincsenek határok, nem számít, hogy a csapattársaim külföldön élnek. Ugyanúgy tudunk beszélni ezeknek az eszközöknek a segítségével, mintha egy országban élnénk.

Izgultam…, most beszélünk először Ljiljanával szóban, eddig csak írtunk egymásnak, és chateltünk. Írásban nagyon kedves, szimpatikus és lelkes hölgy, szóban azonban, először hallva valakinek a hangját, mindig más.

Próbáltam magam elfoglalni, így még egyszer átfutottam a listámat, hogy mit szeretnék vele megbeszélni. Mindent összegyűjtöttem olaszul, ott volt előttem a jegyzet. Olvasom a pontokat, arról, hogy milyen domain foglalási feltételek vannak Horvátországban, amikor a nagy csendben megcsörren a telefon.

‘Ciao cara…’ – egy kedves és egyben erős női hang köszöntött. A hölgy mosolygott, ez hallatszott a hangjból, én pedig hasonló nagy mosollyal és örömmel fogadtam a köszöntését.

És elkezdtünk beszélgetni. Miután megbeszéltük a DXN-nel, a honlappal és a közös tervekkel kapcsolatos részt, Ljiljana elmesélte, hogy hamarosan, kb. 1 hónap múlva megy a horvát tengerre. Az öccsének van ott egy panziója, és ott lesz ő is egész szezonban, már nagyon várja. Felajánlotta, hogy ha Horvátországba tervezünk nyaralást, feltétlenül látogassuk meg, várni fog!

Mivel Ljiljana utazása miatt szorít bennünket az idő, abban maratunk, hogy rögtön küldöm neki a fordítani való szövegeket, az olasz oldalunkat használva kiindulási pontnak. Ezeket a szövegeket fordítja le horvátra, átdolgozza helyenként, és ez kerül fel az oldalunkra.

Hogy mi lesz a közös terveikből és az oldalunkból, az hamarosan kiderül, addig is egy kedvcsináló a nyárhoz: Horvátország, Medulin. Ezt a videót relaxációs célból is szoktam használni, annyira szeretem 🙂 .

(Videót a testvérem, Incze László készítette, egy korábbi közös horvátországi nyaralás pillanataiból.)

Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.